4 פעולות קלות ופשוטות לחיסכון ארוך טווח בעלויות העסק

ניהול עסק הוא דבר מורכב הדורש מבעל העסק להיות כל הזמן עם היד על הדופק, להיות עירני ומודע היטב לעסקאות שמבצע העסק, על תקבולים ותשלומים, רווחים והפסדים וכמובן על תזרים המזומנים העומד לרשותו. כל זאת במקביל ולא על חשבון מתן שירות מקצועי ללקוח, עבודת שיווק אינטנסיבית ואחזקת המקום. עם זאת, התנהלות פיננסית נכונה היא בהחלט אפשרית. היום עומדים לרשות בעלי העסק כלים שהופכים את ההתנהלות לקלה יותר:

  • שימוש במסופי אשראי מתקדמים: כרטיס אשראי הוא דרך התשלום המועדפת אצל לקוחות רבים. אחזקת מסוף אשראי מתקדם וחכם הופך את חוויית הקניה עבור הלקוח לנוחה ונעימה יותר. ככל שמסוף האשראי הוא מתקדם כך התור בקופות מתקצר. מסופי אשראי מתקדמים גם עומדים בתקני אבטחה מחמירים, כוללים בתוכם כלים לניהול העסק ומעמידים לרשות הלקוח את האפשרות לשלם בכרטיס אשראי או באמצעות הנייד.
  • שימוש בקופות רושמות חכמות: קופה חכמה מבצעת הרבה מעבר לקבלת התשלום ורישום קבלה. הקופות הרושמות החכמות הופכות ליד ימינו של בעל העסק גם בכל הקשור לניהול העסק ובכך יש להן חלק משמעותי בהתנהלות נכונה וחכמה. בקופות אלה ניתן לבצע מעקב אחר המכירות, כולל הנפקת סיכומי מכירות, מעקב אחר תשלומים, ביצוע עסקאות בכרטיס אשראי ללא צורך במסוף חיצוני, מה שמקל גם על המעקב אחר עסקאות אלה, ניהול כוח אדם, ניהול קשרים עם ספקים. את הקופה הרושמת החכמה ניתן להתאים לסוגים שונים של בתי עסק כך שתכלול פונקציות רלוונטיות עבור סוג זה של בתי עסק.

חיסכון בעלויות העסק

  • שימוש בתוכנת הנהלת חשבונות מתקדמת: תוכנת הנהלת חשבונות היא הידיים והרגליים של בית העסק. בית עסק לא יכול לתפקד ללא תוכנת הנהלת חשבונות מתקדמת שתגבה אותו. בעל העסק יכול לבחור האם הוא מעוניין בתוכנת הנהלת חשבונות שתותקן במחשב האישי שלו בעסק או תוכנה בענן אותה ניתן לפתוח מכל מחשב. ניהול מלאי, ניהול ספקים, דו"חות רווח והפסד, ניהול תזרים מזומנים– כל אלה הם רק חלק מהאפשרויות הרבות שצריכה להכיל תוכנת הנהלת חשבונות. מומלץ להצטייד בתוכנה יעודית לניהול הסוג הספציפי של בית העסק כמו תוכנה המיועדת לניהול מסעדות למשל. כך היא תכלול אופציות נוספות שאינן כלולות בתוכנות כלליות.
  • עבודה על פי תכנית עסקית מוגדרת וברורה: התוויית תכנית עסקית ועבודה לפיה אינה צעד שיש לעשות רק כשמדובר על עסק חדש. לאורך כל הדרך מומלץ לעבוד על פי תכנית עסקית המציבה בפניכם יעדים קצרי טווח וארוכי טווח אליהם אתם שואפים להגיע. היעדים צריכים להיבנות כמובן בהתאם ליכולת הפיננסית ולכלול את כל ההיבטים הקשורים לניהול העסק: ההיבט הפיננסי, האסטרטגי והשיווקי. אם לא בניתם עדיין תכנית עסקית מומלץ לעשות זאת ולהיעזר גם ביועץ עסקי שיבנה את התכנית יחד איתכם ויתן לכם את הכלים כיצד להוציאה לפועל.